ÇFARË ËSHTË FOTOVOLTAJË?

Termi fotovoltaik vjen nga bashkimi i fjalëve "Photo", nga phos grek (Drita) dhe "Volt" (energji elektrike) që merr rrënjët e tij nga Alessandro Volta, i pari që studion fenomenin elektrik. 


Termi fotovoltaik do të thotë fjalë për fjalë:

“Energjia elektrike nga drita”

Fotovoltaikja është teknologjia që lejon prodhimin e energjisë elektrike nëpërmjet konvertimit të drejtpërdrejtë të dritës së diellit pa përdorimin e lëndëve djegëse dhe pa lëvizur pjesë mekanike.

-SUNA ËSHTË MATERIALE PARA SHEKULLIT TË 21-TË
-Dielli është i paarritshëm, ka sot dhe gjithmonë që duhet të'

Falë fotovoltaikës diellore, Dielli bëhet një CO2 me emetim zero të efektshme të energjisë.


 

Pse është e përshtatshme?

- Prona është me vlerë më shumë;

- Është një investim i përballueshëm;

- Shpenzimet e amortizuara për disa vjet;

- Kursime garantuara;

- Konsumoni energjinë që prodhon;

- mirëmbajtje minimale;

- respektimi i mjedisit;

- Përmirësimi i klasës energjetike të ndërtesës;


 

ALBANIA NJË E PRODHIMEVE MË TË MIRA BOTËRORE

Në Shqipëri ju keni një nga grupet më të mira në botë në Rrezatimin dhe Temperaturën Diellore dhe me gjithë këtë Fotovoltaik Diellor ende nuk vjen me vendim dhe qartësi në shtëpitë tona.

Më poshtë janë hartat e prodhuara nga Komisioni Evropian

 

 

AKUMULIMI I BATERISE

Nga 2015 është gjithashtu e mundur për të grumbulluar energjinë e prodhuar në Bateria.

Ju do të jeni në gjendje të përdorni energjinë tuaj edhe në mbrëmje, duke ulur më tej tërheqjet nga Enel.

Marrja e shtëpisë tuaj plotësisht autonome është e mundur,

DUA VETËM.